Kurset 101 SKL-ansatte med MiniAnne

0
407

Nylig ble ansatte i SKL kurset i hjerte-lungeredning av bedriftshelsetjenesten Sunn HMS.

Deler av kursingen ble gjort ved hjelp av MiniAnne.

I November var bedriftshelsetjenesten Sunn HMS til stede for å gi i overkant av 100 ansatte i Sunnhordland Kraftlag (SKL) kurs i hjerte- lungeredning. Kurset var oppfrisking for noen, og helt nytt for andre. Siden det var tre relativt store grupper, på til sammen 101 mennesker, benyttet Sunn HMS seg for første gang av produktet Mini-Anne. Blant de som var med å arrangere på vegne av Sunn HMS var bedriftssykepleier Anita Hatlevik.

Hvordan var gjennomføringen av kursene?

Det gikk bra. På mange måter går det litt av seg selv når en bruker MiniAnne siden en har dvd-en som en setter på og som de ulike kursdeltakerne følger. Når en har store lokaler slik at deltakerne har god plass og god utsikt til skjermen som dvd-en vises på går det bra, forteller Hatlevik.

Hva er det som er spesielt bra med MiniAnne?

Det er enkelt og bra opplegg, noe som gjør ingen har problem med å følge med. I tillegg er det tidsbesparende.

Det er spesielt bra for større grupper siden en rekker over en stor forsamling på en effektiv måte, men det er også bra på mindre grupper som ønsker en god innføring i hjerte-lungeredning, legg Hatlevik til.

Oppfrisking av kunnskap

Det er ofte slik at ny kunnskap må holdes ved like for at den skal huskes. For de som har MiniAnne medfølger også dvd-en slik at en kan bruke den til oppfrisking av kunnskap om deler av emnet.

Det er ofte slik at en glemmer fort, og da er det ekstra viktig å terpe litt på det mens det er nytt, poengterer Hatlevik.

Etter at vi hadde gått gjennom dvd-en med MiniAnne, samt bruk av hjertestarter laget vi til noen oppfriskingsøvelser hvor deltakerne fikk prøve seg i ulike scenario som vi laget til, forklarer kursleiaren.

Hvordan var responsen frå deltakerne?

Den var veldig bra. Spesielt entusiastiske var de som ikke hadde så mye kunnskap om hjerte- lungeredning  før.

Kommer dere til å bruke MiniAnne i senere instruksjoner?

Ja, vi kommer til å ha det som et tilbud til de som ønsker tjenester av oss. Vi har andre opplegg også slik at vi tilpasser det til de ulike aktørene som kontakter oss, avslutter en fornøyd Hatlevik.

MiniAnne

 

Noen utvalgte varer