MiniAnne Guinness-rekord, Arlington, TX, USA

0
431

104 skolebusser transporterte 4 626 åttendeklassinger fra Arlington Independent School District til Cowboys stadion i Arlington for å delta på verdens mest omfattende HLR-opplæring.

MiniAnne -sett ble valgt til dette omfattende HLR-prosjektet. Hver elev fikk utlevert et gratis, personlig opplæringssett med en oppblåsbar øvingsdukke til trening av innblåsinger og brystkompresjoner. Elevene fulgte treningsinstrukser på verdens største høydefinisjons TV-skjerm hvor den vedlagte instruksjons-DVDen ble vist.

Vil lære opp 10% av befolkningen innen 5 år

I spissen for det ambisiøse prosjektet sto gruppen «CPaRlington», som er et samarbeid mellom funksjonærer fra Arlingtons brannvesen og representanter fra UTA School of Nursing og American Heart Association. «CPaRlington» har en målsetning om å lære opp 10 % av Arlingtons innbyggere i løpet av en periode på 5 år.

Så langt halvveis i 2009 har 25 140 innbyggere mottatt opplæring, noe som utgjør nesten 70 % av ordfører Clucks målsetting for de 5 årene.

MiniAnne-settet var ikke kun effektive til opplæring i basal HLR, men settene ble også brukt til opplæring av skolebarnas familie og venner.

Forrige verdensrekorder knust

Opplæringsøkten knuste den forrige rekorden med nesten 1000 personer. Denne ble satt i 2008 i Norge. 3691 fjortenåringer, sponset av Norsk Luftambulanse, samlet seg i Valhall fotballstadium i Oslo for å lære seg livreddende HLR-ferdigheter. Før dette tilhørte rekorden Korea i forbindelse med et ambisiøst HLR-opplæringsprogram som ble avholdt av KACPR (Korean Resuscitation Council) og prosjektpartneren KLIA (Korea Life Insurance Association). Det koreanske prosjektet omfattet 34 232 studenter fra 998 grunnskoler.

Å redde fler liv er det viktigste

Alle 3 rekordholdere hadde samme målsetning. De ønsket å bidra til å redde flere liv ved å øke HLR-ferdigheterne i lokalsamfunnene sine. Om en person overlever hjertestans avhenger ofte at hvordan en tilfeldig tilskuer reagerer.

I dag er Mini Anne en sentral del av kommunale HLR-prosjekter i over tjue land verden over, så det er sannsynlig at denne rekorden vil blitt slått.

MiniAnne

Noen utvalgte varer