Ny opplæringsrekord 6577 deltok på MiniAnne opplæring

0
474

Universitetet i Guadalajara

og Kardiologisk

Laboratorium ved CUCS, Mexico:

Forrige verdensrekord i antall personer opplært i HLR på en og samme tid ble satt i Arlington, Texas bare få måneder før meksikanerne tok over rekorden ved hjelp av MiniAnne.  Den 21. mars 2010 passerte hele 6577 mennesker gjennom telleapparatene på Jalisco stadion for å delta i det som fikk navnet – Verdens første HLR-omaraton.

Arrangementet ble organisert av Victor Manuel Ramirez Anguiano, dekanus ved universitetet i Guadalajara i Mexico og leder av CUCS Kardiologiske Laboratorium, koordinert av dr. Luis Manuel Espinosa Castillo og overvåket av Danny Girton, representant for Guinness rekordbok. Invitasjoner til å delta på arrangementet ble sendt ut vidt og bredt – til universiteter, høyskoler, Røde Kors og politiet, og til befolkningen generelt.

En langsiktig målsetning

»I følge WHO (Verdens Helseorganisasjon) har hjertesykdommer vært den fremste dødsårsaken i verden siden 1980,» forklarte dr. Espinosa om hovedmålet for maratonarrangementet. »Ser vi på hjemlige forhold, viser tall fra INEGI (det meksikanske instituttet for statistikk og geografisk informasjon) at av de årlige 514 420 dødsfallene i Mexico, skyldes 87 185 hjertesykdommer og 56 027 hjertestans.» Utfordringen for oss nå er å spre kunnskap om HLR og helst lære opp 100 prosent av befolkningen. Dette er første steg.»

Hvordan kan 6500 mennesker lære HLR på bare 3 timer?

Det å skulle lære 6500 mennesker HLR på bare 3 timer høres kanskje ut som et logistisk mareritt, men oppskriften var ganske enkel. Som en forberedelse til denne storskalaopplæringen fikk 700 medisiner-studenter og paramededics opplæring som instruktører. Hver instruktør fikk ansvar for å lære opp 10 personer i HLR, hvor det ble brukt til sammen 1500 MiniAnne-dukker (kalt ‘CPR Anytime’ i USA). Stadionets høytaleranlegg ble benyttet til orientere deltakerne, gi undervisning og en innføring i de viktigste HLR-ferdighetene, herunder informasjon om gjeldende retningslinjer for hjertelungeredning. Deretter fulgte de 700 instruktørene opp i sine små grupper for å forsterke opplæringen.

Et merkeår!

Arrangementet ble avsluttet med at Danny Girton fra Guinness rekordbok tildelte Victor Manuel en attest for å markere den nye rekorden. I avslutningstalen fortalte han at Guinness rekordbok har dokumentert og attestert de mest utrolige verdensrekorder i 50 år, noe som gjorde at akkurat dette arrangementet passet spesielt godt inn, ettersom 2010 også er 50-årsjubileet til Resusci Anne (MiniAnnes forgjenger) og starten på moderne livredning.

MiniAnne

Noen utvalgte varer