Hjertevakten magasin 1-2015

0
769

magasin-forside-liten

Innhold hjertevakten magasin:

Dronen som kan redde liv  

Dronen finner stedet gjennom innringerens mobiltelefon og GPS, og webkamra og kan fly rundt 100 kilometer i timen og når frem til deg på 1 minutt i en 12 km radius.

Brannvesenet tente hjertet til Jan

Rita Nicolaisen (40) våkner av at samboer og tobarnsfar Jan Löfvendahl (42) lager hveselyder og ligger stiv som en stokk med ansiktet presset ned i puta. Desperat prøver hun å få kontakt med sin kjære. Det lykkes ikke og hun ringer medisinsk nødtelefon. – Send ambulanse, mannen min er død, roper Rita i telefon.  Jan har hjertestans

Hvorfor får så mange unge hjerneslag?

Gjennomsnittsalderen for å få hjerneslag i Norge er 75 år. Likevel får hvert år mer enn 1.000 nordmenn under 50 år hjerneslag, og tallet har økt de siste tiårene. Mange unge som får slag, får nye slag eller annen vaskulær sykdom senere i livet. Hjerneslag skyldes ofte innsnevring av blodårene i halsen, og for å redusere konsekvensene er det helt vesentlig å oppdage begynnende åreforkalkning og vaskulære risikofaktorer på et tidlig stadium.

Løp sakte – lev lenger

Forskningen viser faktisk at de som gir mest gass når de løper, ikke lever lengre enn de som holder seg hjemme i sofaen

E-utgaven finner du her

Tidligere utgaver finner du her

Noen utvalgte varer