To hjertestanser, men Martine stopper ikke

0
770

Hun har opplevd to hjertestanser, men har like fullt livet foran seg. Martine Gundersen er elev på tømrerlinja ved Malakoff videregående i Moss. På fritida handler mye om trening og skriving.

Det er ingen av ungdommene som en gang tenker tanken, der de etter beste evne prøver å følge instruktøren i tre beinharde kvarter med BTM (Born to Move). At hjertet til 17-åringen foran dem ved to anledninger har tatt en solid «time out», er umulig å skjønne for de svette ungdomskroppene. At Martine i tillegg både har en hjertestarter og en pacemaker operert inn i kroppen! Ja, helt sikkert. Da mangler det vel bare at en UFO lander på utsida av treningssenteret Spenst.

Guds under

– Jeg vet at jeg har hatt englevakt, men er ikke redd. Nå har det gått bra i sju år, forklarer jenta som opplevde alvorlige hjertestanser to varme julidager i 2006 og 2008. Første gangen under bading i Kragerø, sammen med mamma og pappa. Plutselig blir Martine blek og livløs i vannet, og er i ferd med å forsvinne. Dag får tak i henne, mens Christin roper mot land om hjelp. Pulsen er borte, men som ved et Guds under befinner det seg to ambulansesjåfører fra Ski på stranda. De kommer løpende, og starter omgående med hjerte- og lungeredning. Det får hjertet hennes i gang igjen, og bare ti minutter senere er ambulansen fra Kragerø sykehus på plass.

Da Martine endelig våkner i sykesenga, kan hun ikke huske noe av badedramaet.

Les mer i Hjertevakten magasin

FRx

 

kvinnehjerter

 

miniAnne-bedrifter

Noen utvalgte varer