11.5 C
Rosendal
lørdag, april 27, 2024

Buy now

spot_img
spot_img

Gåturer kan redusere risikoen for å få diabetes type 2

En ny studie konkluderer med at gåturer, i rask gange, kan redusere risikoen for å få diabetes type 2 blant 70 og 80-åringer betraktelig. Det er ikke mye som skal til for at eldre mennesker reduserer risikoen for å utvikle diabetes type 2.

Over 4800 kvinner som var 65 år eller eldre, deltok i studien. Ingen de hadde diabetes da studien startet.

Hovedmålet med studien var å vurdere sammenhengen mellom den totale mengden skritt deltagerne tok hver dag med utvikling av diabetes. I tillegg ønsket forskeren å se om intensiteten på gangen påvirket risikoen. 

I studien målte en både antall skritt per dag og tempo på aktiviteten for å se hvordan dette spilte inn på risikoen for å utvikle diabetes

Studien konkluderer at med at jo flere skritt deltakerne tok, og jo mer intens gangen var, dess lavere var risikoen for å utvikle diabetes.

Les mer/kjøp; Hjerteovervåker

Kan redusere risikoen med flere skritt

Første forfatteren bak studien, Alexis C. Garduno, sier at for hvert 1000. skritt ekstra deltagerne tok, ga dette seks prosent lavere diabetesrisiko i gruppa som ble undersøkt. 

For eksempel hvis en gjennomsnittlige eldre person tar 2000 flere skritt hver dag i tillegg til det de allerede gjorde fra før, kan de forvente 12 prosent reduksjon i diabetesrisiko. 

De kvinnelige deltagerne i studien brukte et akselerometer døgnet rundt i ei uke. Helsa deres ble fulgt i opptil syv år.

Blant de kvinnene som deltok i studien, utviklet åtte prosent diabetes i oppfølgingsperioden. 

Forskerne ønsket å forstå i hvilken grad antall daglig skritt, eller turgåing, er relatert til diabetes type 2. Og er 10.000 skritt om dagen virkelig nødvendig for at folk skal redusere risikoen for diabetes.

Les mer/kjøp; Treshold IMT

Alderens betydning

Tidligere studier som har undersøkt forebygging av diabetes har vist at regelmessig fysisk aktivitet, sammen med endringer til et sunnere kosthold, reduserer risikoen for diabetes hos voksne. At alle voksne anbefales minst 150 minutter med moderat til hard fysisk aktivitet i uka er de fleste kjent med. 

Men forskerne bak denne studien understreker at alder spiller en viktig rolle når det kommer til fysisk aktivitet og intensitet. 

Det som er moderat intensitetnivå på aktiviteten for en eldre voksen, kan være veldig annerledes for en middelaldrende eller ung voksen. En person som er dårlig til beins, trenger kanskje ikke å gå like mye for å oppnå det samme. Forskerne sier at for en person godt opp i årene, kan det å gå en runde rundt kvartalet være aktivitet som tilsvarer moderat til kraftig intensitet.

Hvis eldre øker antall skritt med 2000 i forhold til det de allerede gjør, vil altså mange kunne unngå diabetes, skal vi tro denne studien. 

spot_img

Related Articles

annonsespot_img

Latest Articles

-annonse-spot_img