17.6 C
Rosendal
fredag, juli 12, 2024

Buy now

spot_img
spot_img

Øker hjerteberedskapen- med MiniAnne

 

SKAGEN AS (Skagenfondene) er et privateid norsk fondsforvaltningsselskap som eies av gründerne og nøkkelpersoner. Selskapet har mål om å bli verdens beste fondsforvalter målt i best mulig risikojustert avkastning, kommunikasjon, service og kompetent oppfølging. Hovedkontoret er i Stavanger -med fem avdelingskontorer i Norge, kontorer i Stockholm, Göteborg, København, London og Amsterdam. Skagenfondene forvalter både aksje, rente- og kombinasjonsfond. 

I lengre tid har Skagen AS, som flere andre selskap hatt hjertestartere tilgjengelig om det skulle inntreffe hendelser der en får bruk for det. Til liks med andre satser de også nå større og plasserer ut flere apparater for å dekke større områder i lokalene de opererer i. Hovedverneombud May Silje Bjørkhaug forteller litt om satsingen til selskapet.

Har dere hjertestartere fra før og hvor er de plasserte? 

Vi har lenge hatt hjertestartere på arbeidsplassen. I Stavanger er hjertestarterne plassert i resepsjonsområdet og ellers i hver etasje hvor vi har kontorlokaler, forteller hun.

Hva er grunnen til at dere går til innkjøp av flere? 

Vi går til innkjøp av flere hjertestartere for å dekke alle etasjene bedre, slik at man skal slippe å måtte løpe langt for og nå dem hvis uhellet skulle være ute. Vi har ellers også plassert hjertestartere ved alle våre kontor i både innland og utland.

Varmt mottakelse

I Juni avholdt de felles kurs i hjerte-lungeredning og i bruk av hjertestarter for alle de ansatte i Norge. Opplæringen ble unnagjort ved hjelp av videokonferanse for å få meg alle avdelingskontorene.

Vi hadde opplæring i gjenopplivning ved hjelp av MiniAnne, i tillegg til opplæring i bruk av hjertestarter. Kontor som vi har i andre land har også planlang å kjøre førstehjelpskurs. Noen har allerede avholdt kurs, forteller Bjørkhaug.

Hvorfor valgte dere denne type kurs?

Fordelen med valg av denne type kurs er at alle ansatte kan ta med seg MiniAnne pakken hjem, slik at også nærmeste familie kan lære seg hjerte-lungeredning.

Dessuten kan det kanskje være lettere å få flere deltagere med seg, siden kurset kan være unnagjort på en times tid.

 

Hvordan har mottakelsen vært blant de ansatte på kurset?

Kurset ble varmt mottatt. gjenopplivning er et tema som er aktuelt for alle. Vi hadde høy deltagelsesprosent. De som ikke hadde anledning til å delta, fikk med seg en MiniAnne-hjem i etterkant som de kunne øve seg på. Vi fikk også en økt bevisstgjøring rundt plasseringen av hjertestarterne våre, forteller hun på vegne av de ansatte.

Har dere tidligere hatt lignende prosjekt?

Vi har tidligere hatt hjertestarterkurs for de som er etasjeansvarlige hos oss. Dette synes vi ikke var dekkende nok, da det ikke er gitt at etasjeansvarlig er på jobb hvis «uhellet skulle være ute».

Har dere fått bruk for hjertestartere ?

Nei, til nå har vi heldigvis ikke hatt bruk for hjertestarterne våre. Vi håper selvfølgelig at vi skal slippe å måtte bruke hjertestarterne, men det er godt å vite at de finnes «på huset», avslutter Bjørkhaug.

Her finner du flere artikler med erfariger fra MiniAnne opplæring

 

 

spot_img

Related Articles

annonsespot_img

Latest Articles

-annonse-spot_img