7 C
Rosendal
onsdag, april 24, 2024

Buy now

spot_img
spot_img

Ocean Installer valgte MiniAnne

Ocean-2
I mars arrangerte Hjertevakten opplæring i hjerte- lungeredning og bruk av hjertestarter, 

ved hjelp av MiniAnne kurspakken,  for rundt 85 ansatte i selskapet Ocean Installer as.

Ocean Installer, som er en norsk Subsea entrepenør, har sitt hovedkontor i Stavanger. De har også kontor i både Aberdeen i Skottland og i Houston i USA. Selskapet føyer seg inn i rekken av selskap som setter stort fokus på kursing innen livreddende førstehjelp for sine ansatte.

Til nå har de fått gjennomført to kurs, men Benedicte Laursen, kvalitetskontroll koordinator i selskapet, forteller at de fremover vil holde jevnlige kurs for å opprettholde kunnskapen til både ansatte og eventuelt nye medarbeidere.

Hvorfor ville dere ha et slikt kurs?

Vi i Ocean Installer jobber alltid for å utvikle kompetansen til våre ansatte og vi så på førstehjelpskurs som en nødvendighet for å forebygge katastrofale utfall. Det gjelder hvis ulykken inntreffer både i arbeidssammenheng, men også privat, kommenterer Laursen på vegne av selskapet.

Kurset som ble holdt for Ocean Installer inneholdt opplæring i hvordan en skal utføre hjerte- lungeredning, samt i bruk av hjertestarter.

I tillegg til selve gjennomgangen på kurset fikk alle ansatte dukker og en dvd til odel og eige slik at de også kan øve hjemme med familien og slik holde kunnskapen ved like fremover, forteller Laursen fornøyd.

Vil holde flere kurs

Rundt 85 Ocean Installer ansatte deltok på kurset. I alt varte kurset i 45 minutt. 

Var det noe spesielt som var ekstra bra med kurset?

Kurset var effektivt, og det som var ekstra bra var at hver eneste ansatt fikk gjennomføre øvelsene på hver sin dukke, roser hun.

Hva var reaksjonene på kurset under og etterpå blant de ansatte?

De ansatte tok det veldig seriøst og de syntes det var lærerikt. Tilbakemeldingene fra de ansatte var gode, forteller Laursen.

Generelt var de veldig fornøyde med at det var effektivt og at det ble gjort lett forståelig hvordan de skal utføre hjerte- lunge redning og hvordan de skal bruke hjertestartere om ulykken inntreffer, legger hun til.

Visjon om null skade

Utover det å arrangere kurs for de ansatte, i hvilken grad satser dere på beredskap om førstehjelp på arbeidsplassen? 

Ocean Installer har høyt fokus på beredskap og førstehjelp på arbeidsplassen. Vi har en visjon om «zero harm» og førstehjelpskurs er en av våre mange prosesser for å sikre helse og velvære til våre ansatte, mens også til andre mennesker som er rundt oss i ulike sammenhenger. 

Vi har flere hjertestartere på våre kontorer og fartøy.  Dette ser vi på som en nødvendighet å ha tilgjengelig for personellet. MiniAnne kurset gir våre ansatte kunnskapen om hvordan hjertestartere skal brukes, noe som er med på å redde liv i vanskelige situasjoner, avslutter Laursen.

 

Her finner du flere artikler med erfariger fra MiniAnne opplæring

MiniAnne

spot_img

Related Articles

annonsespot_img

Latest Articles

-annonse-spot_img