17.5 C
Rosendal
fredag, juli 12, 2024

Buy now

spot_img
spot_img

Sykepleier tar hjerte-lungeredningskurs på nettet

Hjerte-lungeredning på nett

Sykepleiervikarbyrået Nurse Partner brukte nettkurs for å godkjenne sykepleiervikar til å jobbe på norske sykehus. Helseforetakene varsler full gjennomgang.

– Det er jo egentlig ganske latterlig.

Fast sykepleier på Rikshospitalet, Lars Haukelidsæter (32) sitter hjemme i stua. På dataskjermen foran ham er den såkalte «multiple choice-testen» vikarbyrået Nurse Partner sendte ham i vinter.

Etter at Haukelidsæter opplevde at noen av de innleide sykepleierne på avdelingen manglet grunnleggende kompetanse, bestemte han seg for selv å teste hva som skulle til for å bli utleid til et norske sykehus.

Les Haukelidsæters kronikk på NRK YTRING:  – Jeg fikk flere muligheter til å besvare testen

– Jeg sendte en epost til Nurse Partner og fortalte at jeg var ekstravakt og manglet kurs i hjerte – lungeredning. De sendte meg lenken til en svensk multiple choice-test med ubegrensede forsøk, sier han til NRK.

På grunn av noe språkforvirring måtte han ta testen fire ganger før han fikk et automatisk generert kursbevis.

Reagerer kraftig

I Helse Vest, som er helseforetaket Haukelidsæter søkte jobb hos, reagerer HR-sjef Hilde Christiansen kraftig på 32-åringens historie.

– Det er nesten utrolig å høre. Vi kommer til å forlange at alle vikarbyråene legger fram dokumentasjon på at alle sykepleierne har godkjente praktiske kurs i hjerte-lungeredning, sier hun til NRK.

Nurse Partner leide i fjor ut over 400 sykepleiere til norske helseforetak. NRK har flere ganger spurt om å møte ledelsen i vikarbyrået for å gjøre et intervju, men de har avslått.

Nurse Partner: – Han ville ikke fått jobb

Selskapets sjef i Norge, Malin Ernestrand, skriver til NRK at de ikke kan legge frem dokumentasjon på at alle deres vikarer har de godkjente hjerte-lungeredningskurs, men presiserer at de har tatt disse kursene likevel.

I tillegg sier hun at Nurse Partner ikke fikk en epost som ble sendt ut til vikarbyråene fra helseforetakene i desember, som presiserte at det skulle være et praktisk kurs.

Hun sier i tillegg at Lars Haukelidsæter aldri skulle få jobb hos dem fordi de etter noen uker avslørte at referansene hans ikke stemte.

Les også

Annonse

 MiniAnne

MiniAnne fra kr. 268,- + mva

spot_img

Related Articles

annonsespot_img

Latest Articles

-annonse-spot_img