17.1 C
Rosendal
fredag, juli 12, 2024

Buy now

spot_img
spot_img

Sikkert sykehus ved hjelp av MiniAnne

Stavanger Universitetssyukehus er det første sykehuset i Norge, ja trolig i verden, som gir alle sine ansatte opplæring i hjerte lungeredning. Sykehusledelsen har kjøpt inn Mini-Anne med opplæringspakke til alle 5414 ansatte. Samtlige får de en halvtimes opplæring i arbeidstiden.

– Alle på sykehuset, fra renholdsarbeideren til hjernekirurgen får MiniAnne og opplæring. Og alle får opplæringspakken med seg hjem og oppfordres å lære sine familiemedlemer
hjerte-lungeredning. Så alt i alt gir vel denne kampanjen 20.000 livredderer, forteller informasjonssjef Elisabeth Schanche til Magasinet Hjertevakten.


Alle skal hjelpe

Schanche forteller at bakgrunnen for denne investeringen er at administrerende direktør Gunnar Hall Skavoll ønsket at sykehuset skulle bli et tryggere sted.
Uansett hvor du skulle falle om på sykehuset, skal du være sikker på at du er i nærheten av noen som kan hjelpe deg, seier Elisabeth Schanche.
Siden november har opplæringen gått for fult på sykehuset, men fremdeles gjennstår det en del før alle de 5414 ansatte har fått opplæringen.
Vi har kjørt en lang rekke kurs i møterom. Da viser vi en instruksjons-DVD på storskjerm, forteller Elisabeth Schanche. Under kursene står vaktmester, renholdsarbeider, sykepleier og kirurg side om side, og følger ordrer fra damen på instruksjons-DVDen. De tar frem kneputer og papptelefon, og tar plass ved siden av dukken. Alle går ned på kne, og blåser i og trykker på Mini-Anne. Dukken gir fra seg en klikkelyd når folk gjør oppgaven riktig.


God respons

Responsen fra de ansatte har vært veldig fin. Folk synes det er nyttig og også gøy å lære hjerte-lungeredning sammen med andre, forteller informasjonssjefen.
Elisabeth Schanche var en av de første som fikk opplæringen slik at hun skulle kunne drive intern informasjon om kampanjen de har kalt «Kan vi få låne en halvtime av livet ditt?».
— Jeg tyvstartet litt. Og jeg er glad for å ha lært meg dette. Da jeg begynte på sykehuset for seks år siden, tenkte jeg: Oi, nå skal jeg jobbe på et sykehus, da bør jeg lære meg hjerte-lungeredning. Endelig kan jeg det!, sier Elisabeth Schanche.
Hun understreker at MiniAnne konseptet har gjort det mulig for Stavanger Universitetssykehus å utføre denne opplæringen.
— Denne dukken er mindre, og instruksjonspakken gjør at man nå bruker en halv time på noe som man tidligere brukte 3-4 timer på, avslutter Elisabeth Schanche.
spot_img

Related Articles

annonsespot_img

Latest Articles

-annonse-spot_img