Norske forskere med krybbedød-gjennombrudd

0
799

De siste tre årene har 39 barn blitt funnet døde uten at man har kunnet forklare dødsårsaken.

Forskerne mener gåten ligger i hjernen på disse barna.

Et forskerteam fra folkehelseinstituttet og Universitetet i Oslo har på disse tre årene forsøkt å finne ut hvorfor disse barna dør. Og nå kan de ha kommet nærmere svaret på gåten krybbedød.

– Ved obduksjon av noen av disse barna så virket det som om de hadde oppsvulmede hjerner, og den oppsvulmingen kan, sammen med andre årsaker, være medvirkende til at disse barna dør, sier barnelege og barneombud Anne Lindboe som selv deltar i forskningen.

– Vi tror det kanskje kan skyldes noen små vannkanaler i hjernen. At noen barn kanskje har noen vannkanaler som fungerer litt for godt eller at de har litt for mange vannkanaler slik at hjernen svulmer litt opp og så klarer ikke kroppen å ta unna overskuddsvæsken, forklarer Lindboe. Les mer 

Noen utvalgte varer