Studie: Store muskler er bra for hjertet

0
873

Store muskler er bra for hjertet reduserer risikoen for å dø av hjertesykdom med 68 prosent, mener amerikanske forskere.

Store muskler er for mange forbundet med et flott utseende, men visste du at de også kan beskytte hjertesyke pasienter mot for tidlig død?

Magasinet Men’s Health omtalte denne uken en ny, amerikansk studie fra Universitetet i California.

Studien er tidligere publisert i tidsskriftet American Journal of Cardiology.

#rockering

Forskerne her har undersøkt en gruppe menn med hjertesykdom, og sett at dem med størst muskler i armer og bein, samt lite magefett, har 68 prosent mindre risiko for å dø av sykdommen de neste syv årene, sammenlignet med mennene med de minste musklene.

Årsaken er at muskler bidrar til bedre insulinfunksjon i kroppen, som er viktig for å forebygge hjerteproblemer, skriver nettstedet.

I tillegg til å beskytte mot hjertesykdom, vil styrketrening gjøre beinbygningen din sterkere, fremgår det av en artikkel på Harvard universitetets hjemmeside.

En sterk beinbygning forebygger blant annet beinskjørhet, som vil gjøre deg svakere og mer utsatt for skader. Etter fylte 40 år, forsvinner omkring én prosent av beinmassen din årlig – med mindre du trener for å vedlikeholde den, skriver universitetet. Les artikkelen i DN

Koffert skrin

HS1

Noen utvalgte varer